Rusia reziliază acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră

1
- Reclamă -

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat luni reporterilor acreditaţi la Kremlin că Rusia iese din acordurile pentru transportul de cereale pe Marea Neagră, începând de luni, 17 iulie, data când acestea ar fi trebuit să fie prelungite, informează TASS. 

 

Acordurile încetează efectiv să mai fie în vigoare începând din 17 iulie, partea acordului care se referă la Rusia nefiind îndeplinită, a motivat Peskov.

„Acordurile de la Marea Neagră încetează astăzi să mai fie în vigoare. Aşa cum a spus mai devreme preşedintele Federaţiei Ruse, acordul expiră la 17 iulie. Din păcate, partea care priveşte Rusia din acest acord de la Marea Neagră nu a fost îndeplinită până acum. Prin urmare, acesta este denunţat”, a declarat Peskov.

„Acordul privind cerealele a încetat”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a spus însă, potrivit TASS, că de îndată ce „partea referitoare la Rusia va fi îndeplinită, partea rusă va reveni imediat la punerea în aplicare a acestui acord”.

- Reclamă -

Acordul privind exportul de cereale din Ucraina ia sfârşit astfel la aproape un an de la încheierea sa, sporind incertitudinea cu privire la aprovizionarea cu cereale la nivel mondial şi intensificând tensiunile din regiune. Decizia Moscovei pune în pericol o rută comercială cheie pentru Ucraina, unul dintre cei mai importanţi transportatori de cereale şi ulei vegetal din lume, chiar în momentul în care începe următoarea sa recoltă.

Afaceri in SUA: parcuri fotovoltaice și turme de oi

Situaţia riscă să pună şi mai multă presiune pe ţările din jur, singura rută disponibilă acum pentru exportul de cereale din Ucraina fiind cea terestră.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat luni reporterilor acreditaţi la Kremlin că Rusia iese din acordurile pentru transportul de cereale pe Marea Neagră, începând de luni, 17 iulie, data când acestea ar fi trebuit să fie prelungite, informează TASS.    Acordurile… Cititi mai multe aici: Rusia reziliază acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.