Rușii, alungați din regiunea Harkov, au distrus un depozit cu Azotat al fermierilor ucraineni

2
explozie azotat ucraina
- Reclamă -

O rachetă a forţelor ruse a vizat un depozit de azotat de amoniu în regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), au anunţat, luni, autorităţile locale, relatează AFP.

”Explozia din regiunea Harkov nu reprezintă o ameninţare pentru populaţia locală”, a dat asigurări guvernatorul Republicii Populare Doneţk, Pavlo Kirilenko, pe contul de Telegram. El a postat şi o imagine în care se poate observa un nor de fum portocaliu care se ridică deasupra câmpurilor.

”Un obuz rusesc a lovit un depozit de pe teritoriul regiunii Harkov, unde, potrivit informaţiilor preliminare, a fost depozitat azotat de amoniu”, a spus el.

Vezi și Zeci de tone de azotat lăsate sub cerul liber în Galați

”Coloana de fum ar putea speria (n.r. populaţia), dar nu există niciun motiv de panică”, a mai precizat guvernatorul.

Azotatul de amoniu, este folosit în principal ca îngrăşământ în agricultură, dar este folosit şi la fabricarea explozivilor.

Ucraina a anunţat, luni, că forţele sale au respins trupele ruseşti în regiunea Harkov şi au recâştigat controlul unei părţi a graniţei cu Rusia.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] O rachetă a forţelor ruse a vizat un depozit de azotat de amoniu în regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), au anunţat, luni, autorităţile locale, relatează AFP. ”Explozia din regiunea Harkov nu reprezintă o ameninţare pentru populaţia locală”, a dat asigurări guvernatorul Republicii Populare Doneţk, Pavlo Kirilenko,… Cititi mai multe aici: Rușii, alungați din regiunea Harkov, au distrus un depozit cu Azotat al fermierilor ucraineni […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.