Zeci de tone de azotat lăsate sub cerul liber în Galați

Administratorul societății este acum cercetat penal

2

35 de tone de îngrășământ chimic (azotat) folosit în agricultură erau depozitate în saci, sub cerul liber, în condiții total improprii, în curtea unei societăți comerciale din comuna gălățeană Vlădești. Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au mai descoperit în magazia societății zeci de litri și de kilograme de alte substanțe chimice, unele considerate foarte toxice, expirate sau pentru care firma nu avea acte.

Administratorul societății este acum cercetat penal.

Azotatul este un produs extrem de inflamabil, dovadă este recenta explozie devastatoare din Beirut (Liban) care a făcut pagube de miliarde de dolari și a luat peste 200 de vieți.

Vezi aici: informateca.ro/guvernul-libanez-a-decretat-stare-de-urgenta-timp-de-doua-saptamani-in-beirut/

Într-o magazie au fost descoperite 2 kg de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, care era deţinut ilegal.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Galaţi au mai găsit 73 de litri de produse pentru protecţia plantelor expirate, faţă de care administratorul societăţii nu dispusese neutralizarea printr-o firmă autorizată.

Acum, administratorul societăţii este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de produse şi substanţe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi a preparatelor periculoase devenite deşeuri.

De asemenea, administratorul este acuzat de nerespectarea obligaţiei de depozitare în locuri protejate a îngrăşămintelor chimice.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here