Șacal venit din Ungaria a atacat mai multe oi din Ocna Mureș

1
oaie omorâtă de șacal
Foto credit: Felix-Bogdan Dragomir

Un șacal a atacat într-una dintre nopțile trecute mai multe oi de la o stână din zona oraşului Ocna Mureş.

Potrivit declarațiilor făcute pentru Agerpres de coordonatorul tehnic al Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir, şase oi de la un staul din zona Ocna Mureş au fost atacate de un şacal, trei dintre ele fiind omorâte, iar trei rănite. Atacul a avut loc pe timp de noapte.

Identificarea animalului s-a făcut pe baza urmelor lăsate pe sol şi observate a doua zi şi, de asemenea, pe modalitatea de atac, respectiv pe sfâşierea ovinelor, a explicat Felix Bogdan Dragomir.

Șacalul vinovat vânează în Ocna Mureș de prin 2009

Conform spuselor coordonatorului tehnic al AJVPS Albă, pe fondul de vânătoare în cauză a fost alocată o cotă de extragere de trei şacali, lucru care s-a realizat. Atacul asupra oilor arată faptul că sunt mai mulţi şacali în zona respectivă.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, denumită sugestiv „Iar când șacalii nu mai pot fi ținuți sub control ajungem aici”, Dragomir a publocat mai multe fotografii cu oile atacate.

Exemplarul de șacal care a atacat cele șase oi şi-a făcut simţită prezenţa în sudul ţării în urmă cu câteva decenii, fiind depistat în anul 2009 şi în judeţul Alba.

Un astfel de animal a fost vânat accidental atunci în zona Cricău, fiind confundat cu o vulpe, dovedindu-se ulterior că era şacal. Ulterior, alţi doi-trei şacali au fost vânaţi în anii următori tot în apropiere de Alba Iulia, pe fondurile cinegetice de la Berghin, Straja. Un alt şacal a fost lovit mortal pe DN7 (E68), la Balomir.

Se bănuieşte că, cel mai probabil, şacalii au apărut în Ardeal venind pe Mureş, din Ungaria.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here