Schimbări climatice, fermierii îşi modifică tipul de culturi

0

Fermierul David Armstrong tocmai a terminat de plantat ceea ce ar urma să fie cea mai interesantă plantă pe care familia sa a cultivat-o începând din anul 1865, 20.000 de arbori de cafea, informează Reuters.

 

Ferma lui Armstrong nu este într-o ţară tropicală din America Centrală ci în localitatea Ventura, staul California, la doar 97 de kilometri sud de Los Angeles.”Cred că acum pot să spun că sunt un cultivator de cafea”, se laudă David Armstrong după ce a plantat şi ultimii arbuşti de cafea de tip arabica.

 

Cafeaua este produsă în principal în regiunile dintre Tropicul Cancerului şi Tropicul Capricornului, unde ţări precum Brazilia Columbia, Etiopia şi Vietnam au cea mai bună climă pentru arborii de cafea, care au nevoie de căldură constantă pentru a supravieţui.

Însă schimbările climatice modifică temperaturile în întreaga lume. Asta afectează culturile agricole în numeroase părţi dar deschide şi noi posibilităţi în alte regiuni. Printre acestea se numără California şi Florida unde cercetătorii studiază posibilitatea de a cultiva cafea.

David Armstrong s-a alăturat recent unui grup de fermieri care au decis să ia parte la cel mai mare program de cultivare de cafea în SUA. Această ţară este cel mai mare consumator mondial de cafea dar produce doar 0,01% din recolta mondială de cafea, şi toată această producţie are loc în Hawaii, unul din singurele două state americane cu un climat tropical, alături de sudul statului Florida.

2021: producţie de grâu record, peste 11,33 milioane de tone

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here