Seceta a uscat porumbul în Mehedinți

0
porumbul-mehedinti-porumb
- Reclamă -

Cu toate că Dunărea se află în imediata vecinătate, în Mehedinți nu există un sistem de irigații funcțional, fermierii înregistrând an de an pagube însemnate din cauza secetei. Și în acest an, de exemplu, sunt culturi compromise, la acest moment, porumbul fiind uscat deja, după cum susține Cornel Stroescu, un fermier cunoscut din zonă. Oarecare probleme, și din păcate, nu doar în această zonă a țării, sunt și la grâu, a cărui calitate a fost influențată de secetă.

“Există probleme legat de prețurile și calitatea grâului în acest an, pentru că n-am avut apă. Avem probleme cu precipitațiile, în condițiile în care din 15 mai și până în prezent au căzut doar 30 litri de apă. Porumbul s-a uscat efectiv, la fel și iarba”, susține Stroescu, care este și președintele Camerei Agricole Județene Mehedinți.

 

Citește și: Românii preferă carnea de pui proaspătă, pentru că se gătește ușor și are puține calorii

 

Mehedinți constituie o impotantă zonă agricolă a țării, care dispune de un fond funciar de 187.910 ha, din care străinii au ajuns să dețină undeva la jumătate, potrivit datelor din piață. Dacă în Mehedinți culturile agricole  suferă deja din cauza secetei, în alte zone lucrurile stau ceva mai bine. În Dobrogea și în unele județe din Muntenia au fost ploi suficiente, iar producțiile se situează la un nivel ridicat, adică peste 8 tone /ha la grâu și 5-6 tone/ha la rapiță.

 

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.