Sfaturi pentru întreținerea corectă a tractorului

1

Tractorul e unul dintre cele mai des folosite dintre utilaje, motiv pentru care întreținerea acestuia e cu atât mai importantă pentru buna sa funcționare. Alături de activităţile agricole specifice mediului rural, tractorul poate fi utilizat şi la curăţenia sau deszăpezirea drumurilor, datorită accesoriilor ce pot fi ataşate în funcţie de activităţile specifice fiecărui anotimp.

În consecință, atunci când acesta se defectează ești blocat și nu poți lucra până la repararea defecțiunii, iar înseamnă timp, efort și bani pierduți. Iată ce sfaturi oferă știriagricole.ro pentru întreținerea corectă a tractorului tău:

  1. Verifică fluidele în mod regulat

Schimbarea uleiului de motor e cea mai simplă cale de a evita defecțiuni majore la tractorul tău. Schimbarea acestuia trebuie făcută conform manualului de utilizare al tractorului sau odată la șase luni. La tractoare se face mai des decât la automobile, însă și gradul lor de uzură este mai mare. Tocmai de aceea, trebuie să fii sigur că folosești ulei de motor de calitate, care să nu afecteze performanțele utilajului tău. Însă uleiul de motor nu e singurul fluid pe care trebuie să îl verifici la tractorul tău.

  1. Verifică presiunea anvelopelor

Verificarea presiunii din anvelopele tractorului e mult mai importantă decât pare la prima vedere. Conform Heavy Duty Direct, presiunea scăzută în roți va accelera considerabil uzura anvelopelor, reducând durata de viață a acestora. Mai mult decât atât, presiunea scăzută va duce și la un consum crescut de combustibil. Ar trebui să consulți manualul de utilizare al tractorului tău pentru a alege presiunea potrivită pentru anvelope. Totodată, poți ajusta presiunea anvelopelor și în funcție de munca pe care o desfășori.

  1. Protejează utilajul

O cale bună de a-ți proteja tractorul este prin a-i găsi un spațiu în care să îl ții atunci când nu îl folosești, pentru a-l feri de intemperiile vremii. Fie că optezi pentru un garaj sau un hambar, e important să ferești tractorul de vremea rea, care poate să-i afecteze sistemul de eșapament, precum și alte componente vulnerabile în fața ploii.

  1. Protejează motorul

Trebuie să eviți cu orice preț suprasolicitarea tractorului tău. Dacă îl supraîncarci, acest lucru va pune presiune pe motor, care se poate să nu facă față și să sufere o defecțiune. De asemenea, există riscul ca acesta să se dea peste cap și să te accidentezi. În consecință, trebuie să încerci să nu pui niciodată prea multă presiune pe tractorul tău; astfel vei evita accidentele și îl vei menține într-o stare bună de funcționare mai mult timp.

  1. Curăță utilajul

Deși nu este pentru toți fermierii o prioritate, curățarea utilajelor este esențială pentru buna funcționarea a acestora. Prin curățare, îți protejezi tractorul pentru că împiedici murdăria, pământul și diferite gunoaie și impurități să producă blocaje sau defecțiuni ale unor componente ale acestuia.

Sursa: stiriagricole.ro

Citește și Sprijinirea tinerilor fermieri, prioritate pentru ministerul Agriculturii

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here