Soluție împotriva încălzirii globale: un șeic vrea să tracteze un iceberg din Antarctica până în Emiratele Arabe

1

Un șeic miliardar din Emiratele Arabe Unite, Abdula Alshehi, plănuiește ca în viitor să tracteze un iceberg din Antarctica până în zona Golfului Persic.

Seicii din Emiratele Arabe Unite caută soluții pentru viitor. Potrivit unor prognoze destul de sumbre, aceasta țara ar putea rămâne fără apă în circa 25 de ani din cauza schimbărilor climatice. Pentru că locuitorii din UAE să poată avea apa, ei vor avea nevoie să o importe. O soluție ar fi tractarea unui iceberg din Antarctica.

Abdulla Alshehi, susține că a găsit soluția ideală. El are în plan tractarea unui iceberg uriaș din Antarctica până în apropierea coastelor Emiratelor, acolo unde dorește să construiască o stație de filtrare și desalinizare a apei.

Plănuiește un test în 2019

Daily Mail notează că acesta are în plan ca în 2019 să tracteze un iceberg până în apropierea coastelor Australiei ori Africii de Sud, costurile urmând să se ridice la 80 de milioane de dolari americani.

Prin acest test, arabii vor să vadă dacă ambițiosul proiect are șanse de reusită ori dacă icebergul se va topi înainte să ajunga la „destinație”.

Potrivit calculelor făcute de arabi, un iceberg ar putea oferi îndeajuns de multă apă potabilă pentru nevoile a un milion de oameni pe parcursul a 5 ani.

„Potrivit analizelor noastre, este mai ieftin să aducem un iceberg decât să încercăm sa desalinizăm apa din mare. De asemenea, o stație uriasă de desalinizare ar însemna pomparea unor cantitati uriașe de apa în Golf și a eradicarii vieții marine din această zonă”, a spus seicul arab.

Un iceberg conține circa 20 de bilioane de galoane de apa, mai spune acesta.

Citește și Dronele salvează pădurea! Pot să planteze până la 100.000 de copaci într-o singură zi

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here