Sprijin financiar pentru crescătorii de animale

0
- Reclamă -

În şedinţa Guvernului din 30 martie 2016 a fost aprobată Hotărârea care modifică și completează Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.

Astfel, se stabileşte totală maximă a ajutorului de stat pentru anul 2016 în sectorul creșterii animalelor, respectiv suma de 32 milioane de lei. Din această sumă, 18,5 milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine și caprine.

CITEȘTE ȘI Ajutoare pentru crescătorii de porcine

Actul normativ aprobat astăzi simplifică documentația și scurtează termenul de depunere a cererii de plată pentru solicitanții de ajutor de stat. Astfel, se elimină obligativitatea atașării, la cererea inițială de solicitare de ajutor de stat, a copiilor contractelor de prestări de servicii încheiate între prestatori și beneficiari, urmând ca solicitantul să fie obligat să le pună la dispoziția persoanelor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” care efectuează inspecții.

De asemenea, întrucât termenul de depunere a cererii de plată de 30 de zile lucrătoare de la încheierea lunii/trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat întârzie mult efectuarea plății, iar prestatorii întâmpină dificultăți în asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, se reduce acest termen la 20 de zile lucrătoare.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.