Subvenție dublată pentru fermieri

1
- Reclamă -

În data de 3 iunie, Camera Deputaților a adoptat un priect de lege care dublează subvenția plătită de la bugetul de stat pentru micii femieri pe acest an.

Proiectul de lege adoptat îi va liniștii pe fermieri prin asigurarea celei de a doua etapă a progremelor Tomata și Usturoiul.

Ordonanța de urgență a guvernului

În anii trecuți, astfel de programe erau aprobate prin hotărâri de guvern, însă în acest an fondurile au fost împărțite în tranșe a câte 1.500 de euro, printr-o ordonanță de urgență. Prima tranșă pentru ajutorul legumiculturii trebuie să fie plătită fermierilor până la finalul lunii iunie, urmând ca cea de a doua tranșă să fie completată cu ajutorul Parlamentului.

Vezi și Aprobat de Guvern: Programul rabla pentru tractoare

Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.13/2024 figurează instituirea unor ajutoare sub forma compensării parțiale a pierderilor la cultura de tomate și cultura de usturoi, în contextul războiului din vecinătatea țării noastre.

- Reclamă -

Guvernul va aloca sprijinul micilor fermieri prin majorarea plafoanelor de la bugetul de stat, ajungându-se la 371.189.020 de lei pentru programul Tomata și 86.581.160 de lei pentru programul Usturoiul.

Sursa: agrointel.ro

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.