Subvenții APIA mai mari pentru fermierii români

2
apia

România trebuie să pună presiune la orice întâlnire pentru a sprijini demersul de egalizare a plăților directe, declară europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România), într-un comunicat. Europarlamentarul insistă ca România, cât timp se află la Președinția Consiliului UE, să rezolve această chestiune a subvențiilor.

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România), membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, insistă ca pe timpul celor 6 luni, cât România deține Președinția Consiliului UE, subvențiile pe suprafață ale fermierilor români să ajungă la nivelul sumelor pe care le încasează pe hectar fermierii din Franța, Olanda, Belgia, etc. state membre vechi în UE, unde agricultorii beneficiază de sume mai mari pe hectar decât cele încasate de fermierii noștri.

Trebuie să examinăm aproape 7000 de amendamente prezentate la propunerea de reformă a PAC! Logic, avem nevoie de mai mult timp pentru reforma PAC post-2020, motiv pentru care trebuie să extindem actuala politică agricolă europeană timp de cel puțin doi ani. Nu ar fi corect să ne grăbim doar ca să satisfacem timpii procedurali și să luam decizii care să afecteze negativ fermierii. Nu putem decide reformarea politicii agricole comune în „întuneric”.  De ce „întuneric”?

Pentru că există încă doua semne mari de întrebare la nivel european. Primul – trebuie să înțelegem cum se va sfârși cu Brexit-ul.  S-a lucrat la un acord în cadrul comerțului agroalimentar între cele două părți ale Canalului Mânecii, în care protejarea și recunoașterea indicațiilor geografice va fi menținută, dar,  dacă  acordul de ieșire a Marii Britanii nu va fi votat, trebuie văzut cum putem acționa pentru a proteja producătorii  europeni și nu numai. Al doilea semn de întrebare în ceea ce privește PAC post-2020 este că trebuie să cunoaștem și conținutul cadrului de planificare financiară a UE 2021-2027, deoarece PAC nu poate și nu trebuie să fie sacrificată pentru alte politici din punct de vedere financiar, explică europarlamentarul.

Citeşte şi Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 303 localităţi din România

2 comentarii

  1. […] România trebuie să pună presiune la orice întâlnire pentru a sprijini demersul de egalizare a plăților directe, declară europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România), într-un comunicat. Europarlamentarul insistă ca România, cât timp se află la Președinția Consiliului UE, să rezolve această chestiune a subvențiilor. Europarlamentarul Laurențiu… Cititi mai multe aici: Subvenții APIA mai mari pentru fermierii români […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here