Merele din Maramureș intră puternic pe piață

1
afir-pomicultura-mere

Peste 60.000 de tone de mere, provenind din livezile micilor fermieri din judeţul Maramureş vor fi valorificate pe piaţa locală în următoarele trei luni de zile, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Pomicultorilor „Maramureş”, Vasile Vele.

” Întreaga cantitate de mere – peste 60.000 de tone – urmează a fi valorificată pe piaţa locală, în magazinele de legume-fructe, pe piaţa organizată prin târguri susţinute de producători şi pe piaţa liberă. În luna decembrie (2018), magazinele de legume-fructe din municipiul Baia Mare, dar şi din alte oraşe din judeţ au crescut, săptămânal comenzile, încât am fost determinaţi să nu mai oferim merele spre vânzare spre alte magazine din judeţele Timiş, Arad şi Olt. Cererea e destul de mare şi intenţia noastră e să asigurăm merele necesare pentru piaţa locală. Un kilogram de mere se vinde cu 1,5- 2 lei, însă în cazul comenzilor însemnate mergem pe un preţ de 1,5 lei/kg”, a spus Vasile Vele.

Potrivit acestuia, în cazul solicitărilor mai mari, fermierii ar putea apela şi la persoane individuale care deţin acasă, în beciuri, mere din recolta toamnei trecute.
Conform reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, fermierii asociaţii deţin aproape 11.000 de hectare de livezi cultivate cu diverse soiuri de măr, soiul de măr ionatan predominând în judeţ.De asemenea, mici producători individuali mai deţin aproximativ 4.500 de ha de livezi.

Citește și: Subvenții APIA mai mari pentru fermierii români

un comentariu

  1. […] Peste 60.000 de tone de mere, provenind din livezile micilor fermieri din judeţul Maramureş vor fi valorificate pe piaţa locală în următoarele trei luni de zile, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Pomicultorilor “Maramureş”, Vasile Vele. ” Întreaga cantitate de mere – peste 60.000 de tone –… Cititi mai multe aici: Merele din Maramureș intră puternic pe piață […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here