Subvențiile acordate cultivatorilor de legume în spații protejate pare că au venit cam târziu

1
Vibrant Produce

Ordonanța privind subvențiile acordate cultivatorilor de legume în spații protejate a fost publicată în Monitorul Oficial, dar producătorii din Mehedinți spun că a venit cam târziu pentru cei care au cultivat legume în solarii, în primăvară.

De subvenția de 2.000 de euro de la stat pot beneficia legumicultorii care vor planta culturi pentru toamnă, banii fiind acordați în acest an nu doar pentru tomate, ci și pentru ardei, castraveți sau vinete.

Vezi și Programul „primul solar”: Fiecare familie va primi banii necesari pentru construcția unui solar de legume

Cu o întârziere de câteva luni, Guvernul a aprobat recent ajutorul de minimis pentru cultivarea de legume în spații protejate.

Fostul program „Tomata” a fost extins și la alte culturi, cum sunt ardeiul, castraveții sau vinetele, iar cei care vor depune solicitări vor putea primi o subvenție de până la 2.000 de euro.

Suma acordată unei exploatații poate scădea, dacă numărul solicitanților va fi ridicat, în condițiile în care au fost alocate în total 150 de milioane de lei.

Beneficiari ai ajutorului în trecut, legumicultorii din Mehedinți, spun că sprijinul de stat a fost aprobat cu întârziere, pentru a mai putea beneficia de el în ciclul de primăvară și au temeri că nici în perioada de toamnă nu se vor putea încadra.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here