Sucurile Profructta, afacere de 220.000 de euro

0

Cu toate că în România consumul de sucuri naturale este foarte redus, mai mic de 3 litri pe cap de locuitor pe an, există companii care au succes pe această nişă. Premium Fruct, producătorul sucurilor naturale Profructta, a avut, în 2017,  afaceri de 220.000 de euro, valoare dublă față de rezultatul obținut în 2016.

Premium Fruct produce sucuri 100% naturale, din fructe precum mere, pere, vișine, cireșe, coacăze și fructe de pădure dar și morcov, ridiche neagră, sfeclă și țelină. Fabrica are sediul în Câmpulung Muscel și procesează între 2.000 și 4.000 de litri de suc de fructe pe zi, toată materia primă folosită în producerea sucurilor fiind achiziționată de la producători autohtoni și din padurile din zonă. La finalul anului trecut, compania a obținut certificare bio pentru câteva din aceste sortimente de sucuri.

În prezent, produsele Profructta sunt comercializate în Auchan, Mega Image și Cora, precum si în rețele de magazine ca Inmedio, brutăriile Paul și Mon Melis Brașov, dar și în restaurante și cafenele.

“Consumatorul român nu este obișnuit să consulte informațiile oferite de către producători pe etichetă și achiziționează adeseori produse care nu corespund așteptărilor. Mai mult, legislația în vigoare este foarte permisivă în ceea ce privește alimentele așa zis naturale. În același timp, în piața produselor organice, rigoarea este mult mai mare, de aceea, sperăm ca în viitorul apropiat și românii să fie mai atenți la ceea ce achiziționează și să aleagă produse naturale, fără adaosuri și conservanți.” a spus Andreea Mureșeanu, Director General al companiei.

Compania  a fost prezentă, luna trecută, la cel mai mare târg internațional de produse alimentare organice și agricultură ecologică, la Nurnberg, în Germania. “Ne bucurăm să remarcăm un interes crescut din partea participanților din cadrul acestui târg în ceea ce privește sucurile Profructta. Dorim să facem cunoscute produsele autohtone și să demonstrăm că și România poate să producă la cele mai înalte standarde, sucuri certificate ecologic.” a declarat Andreea Mureșeanu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here