Supărare printre fermierii din patria pepenilor din Banat

În Gottlob, sunt cultivate aproximativ 200 de ha de teren de către 20 de fermieri.

0

Supărare printre fermierii din patria pepenilor din Banat. Producția de pepene verde este la aproape jumătate față de cea de anul trecut. Agricultorii mai spun, însă, că deși cantitățile sunt mici, gustul fructului de sezon întrece toate așteptările.

Dacă anul trecut pepenele pleca spre piețe cu 1,2 lei pe kg, anul acesta pleacă de pe câmpurile din Vestul județului Timiș cu 1,6, 1,7 lei pe kg. 

În această vară, în Timișoara, în piață, prețul unui kg de pepene este de peste 3 lei.

Oamenii se consolează și cu gândul că prețurile de anul acesta sunt mai mari decât cele din urmă cu 12 luni.

Wolf Heinz este unul dintre cultivatorii de lubeniță din Gottlob. A însămânțat peste 30 de hectare cu pepene verde. Anul trecut i-a mers strună. Acum, însă, producția este mult mai mică.

Primăvara a fost deosebit de capricioasă în acest an. Temperaturile scăzute au dat peste cap producția.

S-au copt pepenii româneşti! Pleacă din câmp şi cu 60 de bani

De la an la an însă, numărul suprafețelor cultivate cu pepeni scade constant. În acest moment, în Gottlob, sunt cultivate aproximativ 200 de ha de teren de către 20 de fermieri.

Chiar dacă în piețe comercianții anunță că vând lubenița de Gottlob, cultivatorii spun că va mai dura câteva zile până când celebrul pepene verde va ajunge cu adevărat pe tarabe.

Și pentru că pepenele de Gottlob este atât de cunoscut în Banat, are și un festival dedicat. În fiecare an, de Sfânta Maria, pe 15 august, se organizează sărbătoarea lubeniței.

Mai multe pe Prima TV:

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here