Târg de „Ziua Mondială a Alimentaţiei”, la MADR

0
- Reclamă -

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a sărbătorit Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) în data de 16 octombrie 2015, anul acesta aniversându-se 70 de ani de la înființarea Food and Alimentation Organisation (FAO – 16 Octombrie 1945), conform unui comunicat al ministerului. Tema din acest an, propusă de FAO pentru ZMA 2015, a fost  „Protecția socială și agricultura: întreruperea ciclului sărăciei în mediul rural”.

Pentru a celebra Ziua Mondială a Alimentaţiei 2015, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a organizat în perioada 16 octombrie – 18 octombrie, în curtea instituţiei, o expoziţie cu vânzare de produse agro-alimentare la care au participat producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării. Astfel, au fost expuse produse din pește, din carne şi din lapte (caş, brânză, urdă etc.), produse apicole, sarmale din Botiza, Maramureş, palinca, siropuri, gemuri, dulceţuri, Magiunul de prune Topoloveni.

Ziua Mondială a Alimentaţiei are scopul de a sensibiliza opinia publică internaţională asupra problemei foametei şi a malnutriţiei în lume şi are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cât mai multor persoane, prin diverse acţiuni. Potrivit unui raport realizat de FAO, în prezent, circa un miliard de oameni din ţările în curs de dezvoltare trăiesc în sărăcie extremă iar 78% dintre aceştia trăiesc în mediul rural, unde agricultura este principalul motor de creştere a economiei rurale şi în unele cazuri, a economiei, per ansamblu.

Sursă foto: www.mard.ro

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.