Comercianții europeni de mașini agricole, optimiști pentru 2016

0
cinte detine teren agricol
- Reclamă -

Comercianții europeni de mașini agricole sunt optimiști cu privire la perspectivele de creștere ale pieței europene de mașini agricole, potrivit unui barometru publicat în luna septembrie de către CEMA – Comietul European al Constructorilor de Mașini Agricole – care a vizat 130 de companii specializate în construcția și importul de mașini agricole în Europa.

Comparativ cu luna august, în septembrie nu a fost consemnată nicio schimbare semnificativă, industria fiind mai degrabă prudentă și ezitantă, cei mai pesimisti fiind nemții. Doar aproximativ 10% dintre producatorii de tractoare si masini de recoltare se asteapta la o crestere a cifrei de afaceri in cursul semestrului viitor, din cauza comenzilor reduse inregistrate in august.

Pe termen lung, perspectivele se arata un pic mai optimiste, mai ales pe pietele din Italia si Spania. Chiar daca a fost remarcata o crestere a potentialului de investitii in tarile din Europa Centrala si de Est, producatorii nu se asteapta la o majorare semnificativa a vanzarilor pe termen scurt.

In ce priveste estimarile privind cifra de afaceri din industrie in acest an, acestea nu sunt deloc optimiste, fiind prognozata o scadere de 5%, o revenire a pietei fiind preconizata pentru 2016.

 

Sursă foto: www.wikipedia.org

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.