Primăvara prinde gust și culoare în curtea Ministerului Agriculturii, unde s-a dat startul Târgului de Florii. Începând de astăzi, bucureștenii sunt invitați să descopere produse tradiționale, bunătăți de sezon și meșteșuguri autentice, într-un eveniment care aduce aproape atmosfera sărbătorilor pascale. Cu standuri pline de savoare și un decor primăvăratic, târgul promite o experiență plină de tradiție și arome românești.
Producători şi procesatori care deţin atestate de produse tradiţionale şi produse obţinute conform unei reţete consacrate, montane sau sunt înregistraţi pe sisteme de calitate europene participă, începând de joi, 10 aprilie, până sâmbătă, 12 aprilie, la Târgul de Florii, care se va desfăşura în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmite Agerpres.
Evenimentul este organizat de MADR, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.
Târg de Florii în curtea Ministerului Agriculturii
Târgul de Florii din curtea MADR este deschis între 10 şi 12 aprilie 2025, în intervalul orar 9:00 – 19:00.
„Târgul de Florii este mai mult decât un eveniment dedicat produselor tradiţionale – este o celebrare a muncii şi pasiunii producătorilor români care duc mai departe gustul autentic al României. Prin astfel de iniţiative, ne dorim să aducem mai aproape de consumatori produsele locale, obţinute cu grijă, respectând reţete moştenite şi standarde de calitate europene. Invit toţi bucureştenii să viziteze târgul şi să susţină producătorii români, alegând cu încredere produse româneşti!”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, citat într-un comunicat al ministerului.
Potrivit MADR, produsele care aplică politica de calitate europeană constituie o veritabilă carte de vizită pentru România, fiind promovate de producători din judeţele Alba, Argeş, Brăila, Buzău, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Mureş, Sibiu, Suceava, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.
Târgul oferă variante atât pentru cei care ţin post, cât şi pentru cei care doresc produse “de dulce”: legume şi fructe proaspete, precum usturoi şi ceapă (Buzău), mere şi pere (Dâmboviţa), miez de nucă şi prune afumate sau deshidratate (Vizantea Livezi, Vrancea), produse procesate – gemuri, dulceţuri, zacuscă (cu vinete, ardei, hribi), tocăniţe, siropuri şi sucuri (Argeş, Caraş-Severin, Suceava).
De asemenea, miere şi produse apicole – miere de salcâm, rapiţă, polifloră, polen, propolis – de la producători din Buzău, Suceava, Argeş şi Sibiu, preparate din carne – produse fierte sau afumate din carne de vită, porc şi oaie (Brăila, Braşov, Covasna, Sibiu), produse atestate tradiţional sub brandul “Meşteşugari de Gusturi”: muşchi file de porc, ceafă de porc afumată, piept de porc, slănină, cârnaţi ţărăneşti, caltaboş, tobă, drob, lebăr – toate fără aditivi şi obţinute cu condimente naturale, produse de la Măcelăria Kovacs, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, preparate premium din carne, inclusiv carne de vită Angus, de la Asociaţia Composesorală Tercs Ineu (comuna Cârţa, Harghita), realizate exclusiv din ingrediente locale.
De la târg nu vor lipsi nici produsele lactate precum brânzeturi şi produse din lapte de vacă, oaie sau capră (Ferma Istrate, Fundata), Sibiu (Sadu), Dâmboviţa (Voineşti), Olt (Icoana), Suceava (Pojorâta, Moldoviţa), produse de panificaţie şi patiserie – pâine de casă cu cartofi (Mureş), cozonaci domneşti, poale-n brâu, alivenci (Botoşani), prăjituri fără zahăr şi ciocolată cu diverse umpluturi, peşte şi preparate din peşte, produse tradiţional sub marca “Victoriţa Pescăriţa” – scrumbie marinată, zacuscă cu peşte, salată de icre de crap şi ştiucă, păstrăv, sturion, crap, somn, midii şi rapane – preparate calde cu mămăliguţă şi mujdei, specialităţi din păstrăv de la producători din Buşteni şi Valea Doftanei: păstrăv jăruit, tocană de păstrăv cu legume, păstrăv în zamă de roşii – toate din peşte crescut natural, în apele râului Zamora.
Vinurile româneşti vor fi prezentate prin soiuri variate de Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Sursa: g4food
- Publicitate -