Tehnocratul Dacian Cioloș, șef la Guvern

0
Ciolos reducere TVA
- Reclamă -

Dintre numele de “tehnocraţi” vehiculate pentru a ocupa funcţia de premier al Romaniei, precum Liviu Voinea, Călin Georgescu şi Cătălin Predoiu, preşedintele Iohannis l-a ales pe fostul ministru al Agriculturii în cabinetul Tăriceanu, Dacian Julien Cioloş. Potrivit unor surse din piaţa, precum Realitatea TV, numele lui Dacian Cioloş era vehiculat în anumite cercuri de la Bruxelles de cel puţin o săptămână.

In calitatea sa de comisar European pentru Agricultura, Dacian Ciolos s-a remarcat prin sustinerea culturii Organismelor Modificate Genetic si a gestionat inechităţile flagrante în materie de acordare a subvenţiilor pentru fermierii români în comparativ cu cei din Occident, deşi îşi desfac produsele pe aceeaşi piată comună.

Cioloș invită străinii să cumpere terenurile noastre arabile

De asemenea, Ciolos a fost unul dintre sustinatorul “legii” vanzarii terenurilor arabile catre straini, asimiland terenul cu un simplu capital circulant, lucru care, coroborat cu saracirea accelerate a fermierilor si cu coruptia au condus la instrainarea a circa 50% din intrega suprafata arabila a tarii catre fonduri de investitii, companii si persoane fizice straine, lucru fără precedent în nicio altă ţară din lume.

Cioloș, nepotul lui Ardelean supranumit ”Vulpea”

In ianuarie 2005, Dacian Ciolos a fost adus pe postul de consilier de catre Gheorghe Flutur, fiind pana in mai 2007 reprezentant al ministerului in Comitetul Special Agricol la Consiliul Uniunii Europene. Ulterior, din mai pana in octombrie 2007, Ciolos a fost subsecretar de stat pentru afaceri europene iar din 11 octombrie 2007 pana in 22 decembrie 2008 a ocupat fotoliul de ministru al agriculturii in Cabinetul Tariceanu. In vara lui 2009, Dacian Ciolos a fost numit in fruntea unei comisii prezidentiale pentru dezvoltarea agriculturii care ar urma sa schiteze strategia agricola pe termen lung pe modelul comisiei prezidentiale care a elaborat strategia pentru educatie.

- Reclamă -

Nici pana la ora actuala Ciolos sau echipa respectiva nu a finalizat aceasta strategie agricola. Cat timp a fost consilier si subsecretar de stat, Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Trebuie precizat ca Dacian Ciolos a absolvit in 1994 Facultatea de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj.

In perioada 1991-1996, a urmat stagii practice in ferme de agricultura ecologica sub egida Federatiei Regionale a Agricultorilor Ecologici din Bretagne (Franta). In perioada august – septembrie 1995 a lucrat la Centrul International de Cooperare pentru Dezvoltare Agricola in Franta iar in perioada februarie – septembrie 1997 a activat in calitate de inginer stagiar la Camera Judeteana de Agricultura Aveyron. In 1997, timp de cinci luni, a prestat ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeana de la Bruxelles, in cadrul Diviziei de Dezvoltare Rurala a Directiei Generale de Agricultura, ocupandu-se cu pregatirea Programului SAPARD. A absolvit Ecole Nationale Superieure Agronomique Montpellier ENSA. Din 2000 este doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice (INRA) din cadrul ENSA.

Dacian Ciolos, in urma cu cativa ani, s-a casatorit cu fiica unui ofiter cu functie foarte mare in randul serviciilor secrete franceze (DST).

Omul care a pus umarul din greu la ascensiunea lui Ciolos este unchiul sau, nimeni altul decat controversatul chestor de politie Virgil Ardelean, cunoscut sub numele de Vulpea.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.