Testarea legumelor în pieţe… o problemă

2

Primarul din Buzău, Constantin Toma (PSD), afirmă, referitor la testarea legumelor în pieţe, că este exclusă varianta folosirii de teste rapide, întrucât ”nu sunt omologate şi diferenţele de rezultate sunt colosale”.

 

El menţionează că Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională Fitosanitară au reprezentanţi în Buzău şi i-a transmis prefectului că, ”dacă vrea teste mai rapide, să călărească cele două instituţii să meargă în pieţe şi supermarketuri, să ia probe si să le repeadă cu maşina proprie la Bucureşti, Constanţa, Târgu Mureş şi unde mai au laboratoare pentru că sunt cinci acreditate în întreaga ţară”.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a răspuns, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, acuzaţiilor aduse de reprezentanţii PNL Buzău potrivit cărora acesta este împotriva testării legumelor în pieţe.

El a explicat că varianta testelor rapide este exclusă din start pentru că diferenţele între rezultatele testării rapide şi cele obţinute în laboratoare acreditate este foarte mare, dar şi că există instituţii ale statului care au în sarcină şi se ocupă şi în prezent de testarea legumelor.

”Am fost acuzat că nu sunt de acord cu testarea legumelor in pieţe la o conferinţă a PNL, la care a fost prezent şi domnul prefect care uită că are în subordine Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională Fitosanitară care au reprezentanţi la Buzău. Dacă vrea teste mai rapide, să călărească cele două instituţii să meargă în pieţe şi supermarketuri, să ia probe si să le repeadă cu maşina proprie la Bucureşti, Constanţa, Târgu Mureş şi unde mai au laboratoare pentru că sunt cinci acreditate în întreaga ţară. Nu poţi face teste rapide pentru că nu sunt omologate şi diferenţele de rezultate sunt colosale şi facem din asta o isterie să nu se mai consume legume româneşti, ceea ce nu este în regulă. Sunt două autorităţi prezente la Buzău care au în sarcină să se ocupe de această chestiune”, a spus Constantin Toma.

Afaceri in SUA: parcuri fotovoltaice și turme de oi

De asemenea, primarul a susţinut că liberalii vor să arunce sarcina testării legumelor în ograda Primăriei, în condiţiile în care înfiinţarea unui laborator acreditat costă ”milioane de euro” şi necesită personal cu pregătire specială.

2 comentarii

  1. […] Primarul din Buzău, Constantin Toma (PSD), afirmă, referitor la testarea legumelor în pieţe, că este exclusă varianta folosirii de teste rapide, întrucât ”nu sunt omologate şi diferenţele de rezultate sunt colosale”.   El menţionează că Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională… Cititi mai multe aici: Testarea legumelor în pieţe… o problemă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here