Apemin Tușnad estimează o cifra de afaceri de peste 85 milioane lei în 2023

1
- Reclamă -

Apemin Tușnad, compania care îmbuteliază apa sub mărcile Tușnad, Artesia și Izvorul Ascuns, are în derulare anul acesta proiecte de investiții în valoare de șase milioane lei în echipamente tehnice, infrastructura de acces și sisteme IT. Apemin Tușnad estimează că cifra de afaceri va depăși 85,7 milioane lei în 2023 şi va fi cu 7% peste valoarea înregistrată în 2022.

Pentru 2024 şi 2025 compania a bugetat investiţii de circa 40 de milioane de lei pentru extinderea depozitului de produse finite și o linie de îmbuteliere nouă, de ultimă generație.

“Preocuparea noastră principală rămâne utilizarea sustenabilă a resurselor de apă minerală naturală și conservarea perimetrului hidrologic natural Tușnad. De aceea, prioritizăm optimizarea proceselor de îmbuteliere existente și investim într-o linie nouă, cu tehnologie de înaltă performanță”, a declarat Gyarfas Kurko, președintele Consiliului de Administrație al Apemin Tușnad.

În ultimii trei ani, oficialii companiei spun că au depăşit dificultățile cu care s-a confruntat industria de profil, generate de creșterea costurilor operaționale și fragmentarea pieței, care e susținută de expansiunea mărcii private și scăderea puterii de cumpărare.

Vezi și PepsiCo cumpără 20% din AQUA Carpatica

„Anul viitor, vom avea la Tușnad o suprafață de depozitare de aproximativ 8000 mp, de aproape patru ori mai mare decât în urmă cu cinci ani, cu capacitate de 8000 de paleți pentru produs finit și estimăm că vom continua extinderea”, a spus Magyari Ors, director general la Apemin Tușnad.

- Reclamă -

Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tușnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tușnadu Nou, iar activitatea unității de producție a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tușnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Apemin Tușnad, compania care îmbuteliază apa sub mărcile Tușnad, Artesia și Izvorul Ascuns, are în derulare anul acesta proiecte de investiții în valoare de șase milioane lei în echipamente tehnice, infrastructura de acces și sisteme IT. Apemin Tușnad estimează că cifra de afaceri va depăși… Cititi mai multe aici: Apemin Tușnad estimează o cifra de afaceri de peste 85 milioane lei în 2023 […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.