Tractoarele John Deere, Fendt şi New Holland sunt cele mai căutate de europeni

2

Aproape trei sferturi dintre fermierii din Europa (71,7%) au fost interesaţi, în primele şase luni ale anului, de achiziţia de tractoare, în timp ce pentru echipamentele de recoltare ponderea s-a situat la 7,8%, arată o analiză publicată, miercuri, de o platformă globală online pentru autovehicule comerciale şi echipamente rulate.

 

În perioada ianuarie – iunie 2020, tractoarele au înregistrat 71,7% din totalul vizitelor pe platforma specializată, la categoria Agricultură. În acest context, vârful de interes s-a consemnat în ianuarie, cu 73,6% din numărul total de vizite, urmată de martie cu 73,2% din vizualizările lunare.

IRUM Reghin devine vânzător de echipamente finlandeze PONSSE în România

Ulterior, interesul a scăzut în aprilie şi iunie, tractoarele înregistrând mai puţin de 70% din totalul afişărilor lunare, ceea ce poate fi un indicator că fermierii s-au concentrat pe alte tipuri de echipamente specializate pentru munca sezonieră, susţin realizatorii analizei de specialitate.

Printre cele mai solicitate mărci agricole de pe platformă s-au aflat John Deere, Fendt şi New Holland.

În ceea ce priveşte echipamentele de recoltare, acestea au fost cele mai căutate pe segmentul utilajelor specializate, cu 7,8% din numărul total de afişări în primele şase luni ale anului. Luna cu cel mai scăzut interes a fost aprilie, când echipamentele de recoltare au înregistrat 6,2% din afişările lunare, în timp ce vârful a fost înregistrat în iunie, cu 9,6% din vizualizările din acea lună.

Cu toate acestea, ianuarie şi februarie au fost de asemenea luni bune pentru echipamentele de recoltare, cu 9%, respectiv 8,4% din afişările lunare.

În cazul utilajelor de grădină s-a înregistrat o creştere a numărului de căutări, în aprilie, cu 2,5% din numărul total de vizualizări lunare online, după ce în ianuarie acest tip de utilaj a înregistrat doar 1% din numărul total de afişări. În schimb, interesul a început să scadă în lunile mai şi iunie, cu doar 1,8% din total.

IRUM Reghin anunță trei noi tractoare de concepţie românească

Alte categorii specializate, cum ar fi remorcile agricole, echipamentele de cultivat şi aplicatoarele de îngrăşăminte au atins, de asemenea, vârful în aprilie, dar interesul a scăzut în mai şi iunie. De exemplu, echipamentele de cultivare au înregistrat 5% din afişările lunare din aprilie, în timp ce interesul a scăzut la 3,1% din vizualizări în iunie. În celelalte patru luni, interesul a rămas oarecum constant, cu peste 3% dintre afişările de pagini pentru fiecare lună.

Pe de altă parte, a existat un interes crescut pentru echipamente de fân/furaj, în luna iunie, în timp ce ponderea căutărilor în cazul echipamentelor de cartofi, de prelucrare şi depozitare şi viticole a rămas constantă, în prima jumătate a anului.

Specialiştii au realizat analiza pe baza datelor provenite online, în perioada ianuarie – iunie 2020. Aceștia s-au concentrat pe procentul total de click-uri pentru fiecare categorie din domeniul Agricultură.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here