Transporturi ilegale de lemn: 22 de camioane în custodia Poliției Suceava

1
lemn foc

22 de vehicule de transport lemn se află în custodia Poliției Suceava, în urma depistării transporturilor ilegale de lemn, anunță Monitorul de Suceava.

Pentru cei depistați cu transporturi ilegale de peste 10 mc lemn legislația a devenit mult mai aspră: Se întocmește dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, măsura complementară fiind de confiscare a mijlocului de transport, indiferent de valoarea sa.

Vezi și Pădurarul și 5 persoane au fost prinși la furat de lemne lângă orașul Brad

Polițiștii suceveni anunță că anul trecut, pe linie silvică, au fost întocmite 363 de dosare penale, cu 200 în plus față de anul 2020.

În urma acestor controale a fost confiscat în jur de 4.700 mc material lemnos și au fost indisponibilizate 16 autovehicule de transport lemn, evaluate la 500.000 de euro.

Și anul 2022 a început în forță, fiind confiscate încă șase autocamioane care transportau lemn fără acte, evaluate la 180.000 de euro. În acest an s-au confiscat deja peste 1000 mc lemn de proveniență ilegală. Astfel, în ceva mai mult de un an de zile sunt 22 de vehicule de transport lemn ridicate în vederea confiscării. Mașinile au o valoare de aproape 700.000 de euro.

un comentariu

  1. […] 22 de vehicule de transport lemn se află în custodia Poliției Suceava, în urma depistării transporturilor ilegale de lemn, anunță Monitorul de Suceava. Pentru cei depistați cu transporturi ilegale de peste 10 mc lemn legislația a devenit mult mai aspră: Se întocmește dosar penal pentru săvârșirea… Cititi mai multe aici: Transporturi ilegale de lemn: 22 de camioane în custodia Poliției Suceava […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here