Tranzacții cu grâu și orz furajer pe piața internatională. România, un posibil furnizor

0
- Reclamă -

Condițiile meteo dificile din acest an și-au pus amprenta asupra calității recoltei de cereale atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ la  nivel global. Pe bursele de la Chicago și Euronext prețurile se micșorează, sub presiunea noii recoltei, așa cum se întâmplă cam în fiecare an. Toată lumea așteaptă însă cu nerăbdare raportul USDA, pentru a vedea la ce să se aștepte, mai ales că estimările americanilor sunt cu adevărat un barometru al pieței.

În ciuda unei aparente acalmii, nu lipsesc tranzacțiile pe piața internatională. Așa de exemplu, Tunisia a cumpărat 100 000 tone de grâu moale, 109 000 t de grâu și 75 000 tone de orz furajer. Potrivit Agritel, dacă ne luăm după valoarea prețurilor practicate, ar putea ca o parte din aceste volume să provină din Marea Neagră, cel mai probabil din România.

Publicația franceză Agritel a făcute publice ieri estimările sale pentru România, prognozând o recoltă record de 8,3 milioane de tone la grâu, urmare a unui climat favorabil în acest an. Francezii estimează pentru acest an o producție medie de  4.14 t/ha față de 3.82 to, anul trecut.

Și Cocereal (the European association representing the trade in cereals, rice, feedstuffs, oilseeds, olive oil, oils and fats and agrosupply) a publicat ieri prognozele sale pentru Europa pentru mai multe culture. Iat cum arată :

  • Grâu : 148 mil. de tone față de 145, 2 mil.tone, estimate în martie
  • Orz : 63.2 mil. de tone comparativ cu 58,9, prognozate în martie
  • Porumb : 62.4 mil. de tone față de 63,2 mil. tone, estimate în martie
  • Rapiță : 22 mil. de tone, comparativ cu 21,6, prognozate în martie.
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.