Hunedoara, Sibiu și Botoșani, traseul de week-end al ministrului Petre Daea

0
- Reclamă -

Așa cum ne-a obișnuit, și în week-endul trecut, ministrul Agriculturii s-a aflat în teren, realizând un adevărat tur de forță, de la Hunedoara, la Sibiu și apoi la Botoșani, anunță Ministerul Agriculturii.

Sâmbătă, 29 iulie 2017, ministrul a ajuns în județul Hunedoara, comuna Orăștioara de Sus, unde a fost alături de câțiva gospodari aflați în plină campanie de recoltat la triticale. ” Recolta de anul acesta a fost foarte bună, oamenii sunt mulțumiți, întâmpinându-și oaspeții cu plăcere și ospitalitate”, a apreciat Petre Daea.

VEZI: Daea vrea întâlniri lunare cu reprezentanții AFIR pentru impulsiona absorbția de fonduri europene

De aici, ministrul Daea s-a deplasat în județul Sibiu, comuna Jina, unde a fost invitat să participe la unul din cele mai importante festivaluri ale oierilor, intitulat ” Sus pe muntele din Jina”, unde a stat de vorbă cu cei prezenți și a ascultat problemele cu care se confruntă aceștia. ”Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: lâna e gaj pentru bancă. Și era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii și brânza o mănâncă toți. Și bine fac, pentru că este bună și valoroasă ”, le-a spus ministrul Petre Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Vâlcea și Argeș, aflați la această manifestare.

Duminică seara, ministrul Agriculturii s-a îndreptat către județul Botoșani, comuna Manoleasa, unde au fost puse în funcțiune 6 agregate de pompare, pe canale existând deja apă pompată din Prut. ”După mai bine de 20 de ani nimeni nu mai credea că apa va circula prin aceste canale”, a afirmat ministrul.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.