Ucraina a început să exporte ceapă în România

0
ceapa
ceapă
- Reclamă -

Ucraina a început să exporte ceapă în România, țară care, anterior, importa în mod activ acest produs din Republica Moldova, transmite Glavkom, citată de Rador Radio România.

„Românii cumpără ceapă din Ucraina deoarece stocurile acestui produs în Republica Moldova au început să scadă, iar prețurile au crescut” – a explicat Fedir Ribalko, un consultant internațional pentru fructe și legume, comerț și logistică.

Vezi și Ceapa poate deveni un lux

„În momentul de față, prețul cepei în Ucraina rămâne stabil și variază între 10 și 15 hrivne/kg, adică 0,27-0,40 USD/kg, în funcție de calitate, regiune și dimensiunea lotului. În ultimele săptămâni, au apărut pe piață numeroase oferte pentru vânzarea de ceapă mică și ceapă de slabă calitate, ceea ce cred că este rezultatul sortării produselor pentru expedieri la export și aprovizionare către lanțul de supermarketuri. Prețurile pentru o astfel de ceapă nu depășesc 7 hrivne/kg (0,19 USD)” – a declarat și Oleksandr Horev, expert internațional în cadrul Organizație pentru Alimentație și Agricultură.

Exportul de ceapă ucraineană către țările UE devine profitabil

„Acest lucru confirmă încă o dată incredibilul – Ucraina a reușit să-și restabilească producția de ceapă în doar un an, pierzând până la 80% din suprafețele și infrastructura pentru cultivarea, depozitarea și procesarea cepei în zonele sudice ale regiunii Herson, ca urmare a acțiunile barbare ale invadatorilor ruși” – se arată într-o analiză realizată în cadrul proiectului East Fruit. În opinia analiștilor, creșterea livrărilor de ceapă din Ucraina către țările UE poate susține prețul cepei pe piața internă, în special pentru produsele de înaltă calitate.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.