Mărfuri românești distruse de fermierii francezi

0
- Reclamă -

Fermierii francezi furioşi pe importurile masive au trecut cu tractoarele peste grâul şi carnea importae din România, în timp ce poliţiştii şi jandarmii au stat la distanţă. Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care ajung în zona Parisului.

Mai mulți șoferi de TIR care transportau alimente au fost opriți în mijlocul mitingurilor fermierilor din Franța. Acestora le-a fost descărcată marfa, apoi a fost aruncată în stradă și incendiată de către fermierii francezi.

Viorel Doroftei, șofer român de TIR, stă de trei zile lângă marfa pe care i-au incendiat-o fermierii francezi, pe o şosea dintre Bordeux şi Tolouse.

Vezi și Discuții la Ministerul Agriculturii între Florin Barbu și fermierii care protestează în stradă

Printre cei opriți s-a aflat și o familie din județul Vâlcea, care a rămas fără 10 tone de carne de pui, produse românești care mergeau la export.

„Au venit la noi protestatarii, au blocat strada. Ne-au cerut documentele pe marfă, s-au uitat în spate, au deschis ușile fără permisiune, au rupt sigiliul. În momentul în care am ajuns la vreo 4-5 km de următorul sens giratoriu era coloană de camioane. A venit la noi o mașină de teren cu doi băieți în ea. Ne-au scos din coloană, ne-au spus să-i urmăm. Foarte multe tractoare, erau două mașini de jandarmerie acolo, dăduseră foc la paleții care îi descărcaseră înaintea noastră, pentru că erau acolo jos ambalaje de bulion, de legume congelate”, spune șoferul român.

- Reclamă -

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe spun că discută cu firma transportatoare și cu autoritățile franceze.

Radu Filip, purtător de cuvânt MAE:

”Pot să-i asigur pe cetățenii români care s-au aflat în această situație, că reprezentanțele diplomatice ale României din Franța continuă dialogul cu autoritățile franceze și cu reprezentantul firmei în cauză, tocmai fiind pregătite să acorde asistența consulară conform competențelor legale”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt MAE.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.