Fermierii belgieni vor bloca portul Zeebrugge

0
- Reclamă -

Fermierii belgieni, indignaţi de creşterea costurilor, de politicile de mediu ale Uniunii Europene şi de importurile de alimente ieftine, intenţionează să blocheze începând de marţi drumurile de acces către portul de containere Zeebrugge din Belgia, a relatat cotidianul financiar De Tijd.

 

Protestatarii intenţionează să blocheze accesul în portul de la Marea Nordului, al doilea ca mărime din ţară, timp de cel puţin 36 de ore, începând cu ora locală 14.00 (15.00, ora României), a relatat ziarul, citând organizatorii şi poliţia. Blocarea drumurilor ar putea dura până miercuri seara, conform sursei citate.

„Serviciile de poliţie au primit informaţii despre o acţiune în portul Zeebrugge”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii portuare. Acesta a precizat că nu este clar ce va implica acţiunea.

Luni, fermierii belgieni au blocat autostrăzile din sudul Belgiei şi au parcat tractoare în apropierea Parlamentului UE din Bruxelles.

Fermierii au perturbat, de asemenea, marţi dimineaţă, traficul în apropierea graniţei olandeze pe autostrada E19, un convoi de tractoare îndreptându-se spre oraşul portuar Anvers, a anunţat postul public de televiziune RTBF.

- Reclamă -

Premierul belgian Alexander De Croo urmează să se întâlnească marţi cu asociaţiile de fermieri.

Spania: 5.000 de litri de ulei de măsline contrafăcut pe fondul creșterii prețurilor

În ultimele săptămâni, fermierii din întreaga Europă, inclusiv din Germania, Polonia, România şi Franţa, au manifestat din cauza a ceea ce ei numesc birocraţie excesivă, costuri ridicate ale combustibilului şi concurenţă neloială rezultate din politicile comerciale liberale ale Uniunii Europene.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.