Ucraina a pierdut un sfert din terenurile cultivabile

1
terenuri-expoatate-românia
- Reclamă -

Ucraina a pierdut un sfert din terenurile sale cultivabile din cauza ocupaţiei ruse din unele regiuni, în sud şi est, a anunţat luni Ministerul Agriculturii, care susţine însă că acest lucru nu reprezintă „o ameninţare pentru securitatea alimentară” a ţării.

 

„În ciuda pierderii a 25% din terenurile cultivabile, structura culturilor însămânţate în acest an este mai mult decât suficientă pentru a asigura consumul” populaţiei ucrainene, a afirmat ministrul adjunct al Agriculturii, Taras Vîsoţki, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, „consumul s-a redus, de asemenea, din cauza deplasărilor masive (de populaţie) şi a migraţiilor externe”, în afara ţării.

Peste şapte milioane de ucraineni s-au deplasat în interiorul ţării, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) şi a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Lor li se adaugă alte 7,3 milioane care au fugit în străinătate, dintre care peste jumătate în Polonia.

În ciuda pierderii deloc neglijabile de terenuri aflate acum sub controlul ruşilor, „structura actuală a suprafeţelor cultivate (…) nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea alimentară a Ucrainei”, a dat asigurări Vîsoţki în faţa presei.

- Reclamă -

„Agricultorii ucraineni au reuşit să pregătească relativ bine însămânţarea înainte de începutul războiului”, a adăugat el.

„În februarie, Ucraina a importat deja circa 70% din îngrăşămintele necesare, 60% din produsele fitosanitare şi circa o treime din cantitatea de carburant necesară” pentru însămânţare, a detaliat el.

Ocupaţia rusă din mai multe regiuni ucrainene şi blocada asupra cerealelor impusă de Flora Rusă de la Marea Neagră i-au forţat totuşi pe agricultorii ucraineni „să modifice ce însămânţează şi cantitatea”, a mai precizat Vîsoţki.

Ucraina dispunea înainte de război de peste 30 de milioane de hectare de terenuri cultivabile, conform World Data Center-Ukraine, un ONG internaţional.

Rusia a tras cu rachete într-un pod ucrainean de peste Nistru care asigura transportul cerealelor către Dunăre

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ucraina a pierdut un sfert din terenurile sale cultivabile din cauza ocupaţiei ruse din unele regiuni, în sud şi est, a anunţat luni Ministerul Agriculturii, care susţine însă că acest lucru nu reprezintă „o ameninţare pentru securitatea alimentară” a ţării.   „În ciuda pierderii a… Cititi mai multe aici: Ucraina a pierdut un sfert din terenurile cultivabile […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.