UE: fermierii inactivi nu mai primeasc subvenţii după 2020

0
subventii-daea

Membrii Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală sunt de acord că fermierii inactivi nu trebuie să mai primească fonduri europene începând cu anul 2020. Conform europarlamentarului Daniel Buda, prezent la reuniunea Comisiei, oficialii europeni sunt de acord „că da, astăzi avem fermieri de “canapea”, mai precis, fermieri care primesc fonduri europene, dar nu lucrează efectiv terenul respectiv şi că această categorie trebuie să dispară după 2020”.

Totuşi, oficialul român este de părere că este necesară o definiţie unică la nivel european a termenului de „fermier activ” şi că acest lucru se poate realiza în dezbaterile viitoare.

„(…) reprezentanţii Comisiei Europene şi experţii au aratat că un rol important în această direcţie va trebui să îl aibă şi statele membre. Cu toate acestea, apreciez că o definţie unică la nivel european trebuie avută în vedere în viitoarele dezbateri”, a arătat Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Daniel Buda despre plata pe inverzire: „fermierilor nu li se poate cere să practice o agricultură generatoare de aer curat, fară ca ei sa fie platiţi”.

Citeşte şi MADR: Analize gratuite pentru carnea de porc congelată

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here