UE va lansa două noi observatoare pentru prețul zahărului și al cerealelor

0
- Reclamă -

UE va lansa două noi observatoare de prețuri până în vară, pentru cereale și zahăr, a anunțat comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan la Paris.

 Observatorul va deveni funcțional înainte de luna septembrie, când cotele de zahăr vor lua sfârșit, a anunțat Hogan, prezent la Salonul Agriculturii de la Paris.

UE are deja funcționale două observatoare de prețuri la lapte și carne, două sectoare care au trecut printr-o criză recentă din care se pare că încă nu și-au revenit.

Hogan a mai precizat că UE va trebui să adopte o nouă politică agricolă comună până la finele lui 2017. Consultarea pe acest subiect lansată în data de 2 februarie este deschisă încă opt săptămâni. Până în prezent au fost primite circa 11.000 de răspunsuri.

Dispare și ultima cotă din UE

UE se pregătește să pună capăt și cotei la zahăr, începând cu data de 1 octombrie, de altfel singura cotă care mai rămasese în UE, într-un sector care a trecut prin mai multe restructurări în ultima perioadă.

Măsura este justificată de contextul actual caracterizat de mai multe crize, în special cea a laptelui pe o piață mondială care se confruntă cu supraproducție la opt luni de la eliminarea cotelor în UE.

- Reclamă -

Ministerul Agriculturii vrea să obțină credite avantajoase pentru fermieri

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.