Chesnoiu: Umplerea canalelor pentru irigaţii va începe la 1 martie

1
sistem-de-irigatii

Umplerea canalelor pentru irigaţii va începe la 1 martie, mai devreme faţă de anii anteriori, astfel încât fermierii să poată iriga terenurile dacă vor considera oportun, a anunţat vineri, la Slatina, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

 

Ministrul a precizat că umplerea canalelor pentru irigaţii se va face în toate amenajările viabile din ţară.

Vezi și Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a ”condamnat la moarte” albinele din România

„De la 1 martie vom începe umplerea canalelor de irigaţii. Este o solicitare venită din partea fermierilor, mai ales că de obicei aceste canale erau umplute în a doua decadă a lunii martie. Acum suntem pregătiţi şi de la 1 martie vom începe umplerea canalelor astfel încât fermierii să aibă la dispoziţie apă şi în momentele oportune să poată să irige. Lucrul acesta se aplică în toate amenajările viabile”, a declarat Chesnoiu.

Suprafaţa de terenuri agricole cu amenajări de irigaţii viabile este în prezent de 1.200.000 de hectare.

Ministrul Agriculturii a punctat că urmăreşte ca suprafaţa viabilă pentru irigat să crească la două milioane de hectare.

un comentariu

  1. […] Umplerea canalelor pentru irigaţii va începe la 1 martie, mai devreme faţă de anii anteriori, astfel încât fermierii să poată iriga terenurile dacă vor considera oportun, a anunţat vineri, la Slatina, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.   Ministrul a precizat că umplerea canalelor pentru irigaţii se… Cititi mai multe aici: Chesnoiu: Umplerea canalelor pentru irigaţii va începe la 1 martie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here