Un kilogram de porumb se vinde, acum, cu 50% mai puțin decât în 2022

1
- Reclamă -

Agricultorii timișeni se arată nemulțumiți de prețul pe care îl are, la ora actuală, pe piață porumbul, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

 

Un kilogram de porumb se vinde, acum, cu 50% mai puțin decât în 2022, deși producțiile sunt mulțumitoare, susțin fermierii.

”Producțiile sunt și de 7 tone la hectar, dar și 10 și 11 tone, o producție pe care, în multe părți mulți agricultori chiar au așteptat-o, având în vedere și condițiile climaterice din acest an, în mod deosebit cantitățile de precipitații care au căzut, dar și modul în care această cultură a fost îngrijită. Nemulțumirea agricultorilor este legată însă de prețul până la 70 de bani sau undeva peste 70 de bani kilogramul de porumb, când anul trecut a fost de la 1,30 lei sau chiar 1,50 lei”, spune secretarul Asociației de Cereale și Plante Tehnice Timiș, Nicolae Oprea.

Vezi și Prețurile la grâu şi porumb au crescut luni după bombardarea porturilor ucrainene

Campania de recoltare a porumbului este în plină desfășurare. Nicolae Oprea mai spune că, dacă prețurile vor rămâne la același nivel, agricultorii nu își vor putea recupera costurile de producție.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Agricultorii timișeni se arată nemulțumiți de prețul pe care îl are, la ora actuală, pe piață porumbul, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.   Un kilogram de porumb se vinde, acum, cu 50% mai puțin decât în 2022, deși producțiile sunt mulțumitoare,… Cititi mai multe aici: Un kilogram de porumb se vinde, acum, cu 50% mai puțin decât în 2022 […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.