Unde găsești cele mai bune vinuri BIO în acest weekend

0
????????????????????????????????????
- Reclamă -

Dacă doriți să degustați sau să cumpărați un vin BIO în acest weekend, atunci GoodWine este locul cel mai bun. Pe lângă zeci de producători se află și Senator WINE, cel mai mare producător de struguri ecologici din Sud Estul Europei. Senator WINE cultivă 230 de hectare în sistem organic la Însurăței. La Good Wine este prezent cu gamele BIO OMNIA și HEREDITAS sau SECOLUL 13, vin care merge doar la export. Puteți vedea ce înseamnă o Fetească Neagră BIO, o Băbească Neagră sau o Fetească Albă, din aeeași categorie.

Dar totuși ce înseamnă un vin BIO

Vinurile BIO sunt obtinute din struguri obtinuti din plantatii de vita de vie certificate, in care s-a aplicat tehnologia de cultura BIO. Vinurile  obtinute din struguri BIO pot fi de doua feluri:

  1. Vinuri BIO – sunt vinurile care au fost obtinute din struguri BIO si mai mult decat atat procesul de obtinere a vinului din struguri a fost un proces certificat care a respectat normele BIO prevazute de regulamentele UE;
  1. Vinuri din struguri ecologici – sunt vinurile care au fost obtinute din struguri BIO, dar in timpul  procesul de obtinere a vinurilor nu s-au incadrat in parametrii pentru certificarea BIO (exista o  depasire cu 1mg/l SO2 total fata de limita pe norma BIO, 100mg/l, care este destul de mica)

Vinurile produse de catre Senator WINE dupa anul 2012, an in care  Uniunea Europeana a reglementat normele de obtinere a vinurilor BIO, sunt VINURI BIO si respecta toate normele prevazute in domeniu.

Strugurii BIO sunt strugurii obtinuti in urma respectarii unui proces certificat BIO care consta in interzicerea folosirii in procesul de productie a strugurilor a oricaror substante chimice cum ar fi: erbicide, insecticide, fungicide sau ingrasaminte chimice. Singurele substante admise a fi utilizate sunt ingrasamintele BIO, substantele pe baza de sulf si cupru dar in cantitati limitate/ha.

Toata activitatea de producere a strugurilor este atent monitorizata de un organism independent acreditat la nivel european care certifica faptul ca aceasta plantatie de vie a fost exploatata in regim BIO. De asemenea podgoria ecologica de la Insuratei este amplasata intr-o zona ferita de orice forma de poluare inconjurata de o liziera de padure care confera un microclimat deosebit obtinerii strugurilor.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.