Uniunea „Salvăm Ţăranul Român” solicită extinderea programului tomata

1
- Reclamă -

Uniunea „Salvăm Ţăranul Român”, din care fac parte 14 federaţii şi cooperative agricole, solicită introducerea şi a altor legume în Programul Tomata pentru anul 2023, prelungirea perioadei de valorificare a producţiei şi majorarea bugetului alocat de Ministerul Agriculturii Dezvoltării Rurale (MADR) pentru acest program.

 

„Propunem introducerea pentru ciclul 1 de producţie şi a altor legume pe lângă tomate: ardei gras, ardei capia, gogoşari, castraveţi şi vinete, iar acestea să se regăsească şi pe ciclul 2 de producţie, dând astfel posibilitatea fermierului de a alege singur tipul de cultură şi timpul de plantare/recoltare şi de a elimina riscul de a avea supraproducţie şi blocaj în piaţă cu un singur produs. Această posibilitate de a alege tipul de cultură, respectiv perioada de cultivare, va contribui şi la asigurarea unei producţii constante, echilibrate şi diversificate pe tot timpul anului”, se arată într-un comunicat al organizaţiei remis marţi AGERPRES.

De asemenea, perioada de recoltare/vânzare propusă de Ministerul Agriculturii în proiectul de act normativ până la care trebuie obţinute 3.000 kilograme/1000 mp, respectiv 10 iunie 2023, este total inadecvată pentru condiţiile climaterice din România şi de aceea organizaţia propune prelungirea acesteia până la data de 15 iulie 2023, dată la care în mod obişnuit începe recoltarea primelor legume cultivate în câmp deschis, susţin reprezentanţii Uniunii „Salvăm Ţăranul Român”.

73% dintre restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară

Organizaţia cere şi suplimentarea bugetului total propus prin proiectul de HG de la suma de 53,142 milioane de euro la 95 de milioane de euro, pentru a da posibilitatea finanţării a cât mai multor legumicultori prin acest program.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Uniunea „Salvăm Ţăranul Român”, din care fac parte 14 federaţii şi cooperative agricole, solicită introducerea şi a altor legume în Programul Tomata pentru anul 2023, prelungirea perioadei de valorificare a producţiei şi majorarea bugetului alocat de Ministerul Agriculturii Dezvoltării Rurale (MADR) pentru acest program.  … Cititi mai multe aici: Uniunea „Salvăm Ţăranul Român” solicită extinderea programului tomata […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.