USR cere demisia ministrului Agriculturii

2
daea-capsuni-880x583
- Reclamă -

USR cere demisia ministrului Agriculturii Petre Daea după ce s-a confirmat că România primeşte doar 10,5 mil de euro de la Comisia Europeană pentru despăgubirea fermierilor, anunţă formaţiunea joi într-un comunicat.

 

“Ministrul polonez al Agriculturii şi-a dat demisia, după ce Polonia a primit ajutoare de 29,5 mil. euro. Nici vorbă ca Daea să-şi dea demisia, deşi suma de 10,5 mil de euro înseamnă mai nimic pentru România. Atât a putut ministrul PSD al Agriculturii să facă pentru fermierii români. Daea nu a negociat nimic la Bruxelles”, a transmis senatorul USR Sebastian Cernic, membru în comisia de Agricultură. USR arată că ”PSD îl ţine în braţe pe ministrul care a distrus agricultura românească, deşi Petre Daea trebuia demis demult”.

“Ieri, ministrul Daea trebuia să fie în plenul Parlamentului, să dea raportul, aşa cum i-au solicitat parlamentarii USR. DAEA A FUGIT DE PARLAMENT. L-aş fi întrebat pe domnul ministru cum îşi permite să dubleze suma de doar 10,5 mil de euro de la Bruxelles din bugetul statului, adică din banii românilor. Cât să mai plătească românii incompetenţa şi iresponsabilitatea acestor guvernanţi? Petre Daea trebuie demis, pentru că nu există niciun motiv pentru care să ocupe această funcţie”, a declarat senatorul Sebastian Cernic.

Prețul crescut al ouălelor, cercetat în SUA

USR precizează:”Cu un ministru care s-a prezentat la discuţiile de la nivel european cu temele nefăcute, fără nicio idee despre câţi bani să ceară, fără cifrele la zi care să arate pierderile rezultate ca urmare a importurilor de cereale din Ucraina, România a primit ajutoare de doar 10,5 milioane de euro, din suma totală de 56,3 mil de euro. Restul banilor au fost distribuiţi către Polonia: 29,5 mil euro şi Bulgaria: 16,7 mil.euro”.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] USR cere demisia ministrului Agriculturii Petre Daea după ce s-a confirmat că România primeşte doar 10,5 mil de euro de la Comisia Europeană pentru despăgubirea fermierilor, anunţă formaţiunea joi într-un comunicat.   “Ministrul polonez al Agriculturii şi-a dat demisia, după ce Polonia a primit ajutoare… Cititi mai multe aici: USR cere demisia ministrului Agriculturii […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.