Firma Vanbet din Vaslui investește în producția de carne bio

0
- Reclamă -

 

Societatea Vanbet din județul Vaslui, membră a Cooperativei „Țara mea”, are programate pentru anul 2016 investiții de peste 3 milioane de euro, sume alocate pentru finalizarea unei fabrici de nutrețuri combinate (FNC), dar și a unei fabrici de procesare a cănii de pasăre, scopul fiind  pătrunderea pe segmentul bio și în ferme.

Fănel Bogos, administratorul Vanbet, spune că investiția în FNC se ridică la 500.000 de euro, aceasta urmând să fie finalizată în 3-4 luni. Sume importante sunt allocate și pentru unitatea de procesare care va avea o capacitate de 5 tone de preparate/zi. De asemenea, Vanbet investește și într-o fermă de găini pentru ouă, urmînd ca producția să se specializeze pe pui cu creștere lentă pentru producția de carne de pui bio, după parcurgerea perioadei de conversie de trei ani.

În prezent, Vanbet are o producție medie de 450.000 de ouă/zi și 9 milioane de pui de carne pe an. Circa 40% din producție se vinde acum prin cooperativa „Țara mea”, care are ca partener lanțul Kaufland.

Anul trecut, compania din Vaslui a înregistrat o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro, mai mare cu 40%, față de 2014. „Această creștere se explică prin achizițiile de ferme pe care le-am făcut. Am crescut mult prin abatorizare. Produsele noastre ajung, la ora actuală, în aproape toată țara. Ne gândim și la export, dar după ce piața românească va fi saturată. Și acum vindem 3-5 tone/zi în Ungaria, 2-3 tone/zi in Bulgaria”, a declarat Fănel Bogos.

Vanbet deține nouă ferme de pui de carne, patru ferme de găini pentru ouă de consum, două ferme de găini de reproducție rasă grea, două ferme tineret înlocuire, incubație, o fermă de capre, o fabrică de procesare lapte de capră și un FNC. Compania a dezvoltat o rețea de distribuție a ouălor și are încheiate contracte de vânzare de carne pui și ouă cu distribuitori din toată țara. Cooperativa „Tara mea” include mai mulți producători de carne de pasăre și ouă, producători de legume și de produse din lapte de oaie și capră.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.