VIKING iMow MI 422, un robot pentru tuns iarbă în curțile mici

2
- Reclamă -

Sezonul în care peluza trebuie îngrijită a început, însă, de multe ori, lipsește timpul necesar. Pentru această „îndeletnicire” este util un robot de tuns iarbă. Compania VIKING a lansat, recent, un nou model de robot tuns iarbă, care poate acoperi suprafețe de până la 500 metri pătrați.

Acest model vine după ce, în urmă cu doi ani, austriecii au adus pe piața motouneltelor pentru  îngrijit spații verzi roboțelul iMow, configurat pentru suprafețe de până la 4000 metri pătrați. Inginerii VIKING au adaptat această tehnologie pentru modele accesibile pentr îngrijirea de suprafețe mai mici de gazon.

Noul iMow de la VIKING, MI 422, poate fi instalat foarte ușor. Practic, după punerea în funcțiune, proprietarul nu  va mai avea nicio grijă, iMow ocupându-se singur, 24 de ore din 24, de suprafața de iarbă, delimitată în prealabil de către proprietar, în funcție de necesități.

robot de tuns iarba viking mi 422Tehnologia folosită de VIKING în realizarea acestui robot presupune tăierea în particule foarte fine, care se aștern apoi pe gazon, transformându-se în nutrient natural. Dacă este ridicat brusc de pe gazon, MI 422 se oprește instantaneu, iar dacă întâlnește un obstacol neprevăzut, lama tăietoare se pune pe stop, iar echipamentul se retrage de pe poziția respectivă și începe o tăiere nouă doar în condiții de siguranță totală.

În momentul în care nivelul bateriei scade, acest robot va merge singur la stația de andocare, unde se va încărca pentru a porni într-o nouă cursă, fără a neglija însă firele care trebuie tunse în programul din ziua respectivă. Dacă începe să plouă, MI 422 se retrage în stație și va reîncepe treaba după ce ultimii stropi încetează să mai cadă pe gazon.

Din punct de vedere al securității dispozitivului, iMow este configurat să funcționeze în baza unui cod doar împreună cu stația sa de andocare, furtul său devenind astfel inutil. În cazul roboților din seria 6, folosiți pentru suprafețe mai mari, austriecii au dezvoltat aplicații pentru dispozitive mobile care îi avertizează pe posesori în timp real dacă echipamentul este tentativa unui furt și le furnizează prin GPS coordonatele unde este depozitat de hoți.

- Reclamă -

iMow este soluția ideală, mai ales că noile variante sunt mult mai accesibile din punct de vedere al prețurilor, comparativ cu variantele pilot lansate în urmă cu câțiva ani.

CITEȘTE ȘI Două noi utilaje pentru îngrijirea gardurilor vii de la STIHL

VIKING este o companie austriacă, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicată în exclusivitate producției de utilaje pentru grădinărit și peisagistică. Fabrica este situată în  Langkampfen, Tirol, având 350 de angajați. Compania a atins în 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 180 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 16,5%, față de 2013, fiind prezentă cu produsele sale în peste 120 de țări.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.