Phil Hogan vrea să cucerească asiaticii cu produsele agricole europene

0
Ce propuneri are Phil Hogan
- Reclamă -

Comisarul European pentru Agricultură Phil Hogan a efectuat în perioada 22-14 aprilie o vizită în China și Japonia, însoțit de reprezentanții a circa 60 de companii din domeniul agricol, scopul vizat fiind favorizarea schimburilor comerciale ale acestor țări cu UE.

Obiectivul este «stimularea interesului consumatorilor din China și Japonia pentru hrana și băuturile provenite din UE», după cum a declarat Phil Hogan.

Printre oficialii cu care a avut întâlniri Hogan, se numără și ministrul chinez al Agriculturii Han Changfu. Discuțiile dintre cei doi au vizat aspecte legate de bunăstarea animală sau indicațiile geografice. Din delegația oficială care a fost l-a însoțit pe Phil Hogan au fcăut parte mai multe companii de top, dar și asociații din sector. Este vorba de reprezentanții unor organizații interprofesionale din sectorul porcin (Inaporc), fructelor și legumelor proaspete (Interfel), industria cărnii (Fict), sectorul avicol (FIA), precum și de asociația generală a producătorior de grâu (AGPB).

De asemenea,  delegația a inclus și reprezentanți ai unor producători de lactate importanți precum Arla Foods și Glanbia (în China), compania germană Westfleisch, cu activitatee în sectorul cărnii, grupul olandez Vion și cel spaniol Olot Meats. În cadrul vizitei în China au fost abordate teme cu privire la  indicațiile geografice și agricutura ecologică. În același timp, s-a discutat și despre un viitor accord de liber schimb cu Japonia.

China a foat al doilea importator de produse groalimentare europene în 2015, fiind interesată în special de produse pentru alimentația copiilor, sectorul de creștere a  porcilor, al vinurilor și băuturilor spirtoase, precum și al produselor lactate. Japonia se situează pe locul 5 la importurile din UE, livrările fiind axate pe carne de porc, vinuri și băuturi spirtoase, brânzeturi, ciocolată și produse de cofetărie.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.