Producătorul de vinuri Villa Vinèa și-a extins crama din localitatea Mica, județul Mureș, prin creșterea suprafeței cu circa 600 de metri pătrați, dispuși pe trei trepte de înălțime. Acum, suprafața totală a spațiilor de producție, de stocare și de degustare a vinurilor ajunge la 2.100 de metri pătrați.
Lucrările pentru modificarea și tehnologizarea cramei, fondată în 2011 de antreprenorul tirolez Heiner Oberrauch, au durat 13 luni și au presupus o investiție de 2 milioane de euro, dintre care jumătate a venit din fonduri proprii și jumătate din subvenții acordate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
“Extinderea cramei a fost proiectul nostru cel mai important din ultimii ani”, a declarat Misi Dénes, Director de Cramă Villa Vinèa.
Villa Vinèa a atins în 2023 o cifră de afaceri de 4.4 milioane de lei, în creștere cu 18% față de 2022.
“2023 a fost un an bun pentru noi, pe partea de vânzări de vinuri, în special pe selecțiile de produse premium și superpremium, care au înregistrat creșteri de 30%. Am înregistrat scăderi pe turismul la cramă, acesta fiind afectat de lucrările de reamenajare și construcție. Având în vedere că beneficiem de noi spații de degustare, atât la interior, cât și la exterior, pe terasă, ne așteptăm să atragem peste 2.000 de vizitatori în următoarele 9 luni.”, a completat Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.
Vezi și Crama Ceptura a cumpărat Vinoteca Gherasim Constantinescu din Buzău
În 2024, reprezentanții producătorului preconizează o creștere a veniturilor de 20%, generată de creșterea vânzărilor gamelor Premium și Selection, precum și din creșterea numărului de turiști și de evenimente desfășurate la cramă.