Zeci de fermieri au fost arestaţi în Spania

2
- Reclamă -

Poliţia spaniolă a arestat 26 de persoane în ultimele luni pentru o presupusă schemă de utilizare a apei din puţuri ilegale pentru a cultiva fructe subtropicale, în timp ce ţara se confruntă cu o căldură dăunătoare şi cu seceta.

 

O declaraţie a Gărzii Civile spaniole arată că o investigaţie de patru ani a descoperit 250 de fântâni şi iazuri ilegale în districtul Axarquia, la est de Malaga, de-a lungul coastei mediteraneene, într-o zonă afectată de secetă.

Pe lângă cele câteva zeci de persoane arestate, 44 de persoane sunt investigate în cadrul presupusei scheme, care se estimează că a provocat pagube de aproape 11 milioane de dolari.

Guvernul regional din sudul Andaluziei a impus restricţii stricte de utilizare a apei pentru această zonă, care este cuprinsă de „o secetă prelungită şi excepţională” din iunie 2021.

Mai recent, regiuni-cheie producătoare de alimente din sudul Spaniei, în apropiere de Sevilla şi Corboda, şi din nord-estul Spaniei, în apropiere de Barcelona, au înregistrat precipitaţii scăzute şi temperaturi ridicate care s-au combinat pentru a diminua multe rezervoare locale de apă, a raportat guvernul central spaniol.

- Reclamă -
Fabrica de zahăr din Luduș are nevoie ca fermierii să cultive sfeclă de zahăr

Aprilie a fost cea mai caldă şi cea mai secetoasă lună înregistrată în Spania de la începutul înregistrărilor, în 1961 – acum 62 de ani – a declarat vineri agenţia naţională de meteorologie spaniolă AEMET.

Zona a înregistrat doar 22% din cantitatea normală de precipitaţii în aprilie.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.