Zeci de țestoase, specie pe cale de dispariție, găsite moarte, cu gâtul tăiat. Ce s-a întâmplat cu zecile de țestoase, lângă o insulă japoneză

1
- Reclamă -

Cel puțin 30 de țestoase marine verzi, specie pe cale de dispariție, au fost găsite moarte pe o plajă din apropierea insulei japoneze Kumejina, multe fiind înjunghiate în gât.

Localnicii de pe insula Kumejina au descoperit ţestoasele joia trecută, după ce mareea joasă a scos la iveală cadavrele.

O companie de pescuit a recunoscut că a rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunţat site-ul de ştiri Mainichi, scrie BBC.

Ce răni aveau țestoasele găsite

3 moduri in care poluarea cu plastic afecteaza animalele de uscat si apa

Biologii marini şi alţi angajaţi de la Muzeul Ţestoaselor Marine de pe insulă s-au dus pe plajă după ce au fost descoperite ţestoasele, dar cele mai multe muriseră deja. Câteva ţestoase aveau răni cauzate de înjunghiere la baza gâtului, iar altele aveau înotătoarele tăiate.

Imaginile publicate de muzeu arată animalele plutind în apa puţin adâncă. „Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Este extrem de dificil să procesezi asta”, a spus un angajat al muzeului.

- Reclamă -

Poliţia investighează acuzaţiile de cruzime împotriva animalelor, a comunicat un oficial de la secția de poliție Naha din Okinawa. Unele dintre țestoase au fost găsite sângerând și abia respirând, a spus acesta, potrivit CNN. Aveau răni în jurul gâtului, iar primele concluzii au fost că rănile ar fi putut fi cauzate prin tăiere cu o lamă.

Poliția continuă cercetările și audiază martori

Zona în care s-au găsit țestoasele marine este habitatul lor natural și este acoperită cu iarbă de mare, pe care o mănâncă țestoasele marine, a declarat Yoshi Tsukakoshi, purtător de cuvânt la muzeul țestoaselor marine Kumejima.

Marea Mediterană riscă să devină o mare de plastic | WWF Romania

El a adăugat că țestoasele marine se încurcă în plasele puse de pescarii locali și că pot fi considerate o „problemă” pentru că rup plasele. „Unii pescari cred că țestoasele mănâncă toată iarba de mare înainte ca aceasta să crească și asta împiedică peștii să depună icre în zonă”, a spus Tsukakoshi.

Toate speciile de țestoase marine sunt considerate pe cale de dispariție și se află pe Lista de Alertă Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Sunt protejate la nivel mondial, conform Fondului Mondial pentru Natură. Specia este însă amenințată din cauza pescuitului excesiv, a prinderii accidentale a țestoaselor în plasă în timpul pescuitului sau din cauza dezvoltării zonei de coastă.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Cel puțin 30 de țestoase marine verzi, specie pe cale de dispariție, au fost găsite moarte pe o plajă din apropierea insulei japoneze Kumejina, multe fiind înjunghiate în gât. Localnicii de pe insula Kumejina au descoperit ţestoasele joia trecută, după ce mareea joasă a scos… Cititi mai multe aici: Zeci de țestoase, specie pe cale de dispariție, găsite moarte, cu gâtul tăiat. Ce s-a întâmpl… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.