Ziua internațială a cartofului sărbătorită de Ministrul francez al Agriculturii

1
- Reclamă -

Prima zi internațională a cartofului a fost sărbătorită joi, 30 mai, făcută oficială de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în luna decembrie.

Franța este cel mai mare exportator de cartofi la nivel  global și pe locul doi producător la nivel european.

Ziua internațională a cartofului

Marc Fesneau, Ministrul Agriculturii în Franța, a sărbătorit prima zi internațională a cartofului împreună cu producători din domeniu. Ministrul francez a atras atenția tuturor cu o floare de cartof putrtată pe costum, susținând că „Două treimi din populația lumii consumă acest tubercul”.

„Sărbătorim unul dintre pilonii dietei noastre, al treilea cel mai consumat aliment din lume: cartoful”, a descris Marc Fesneau, Ministrul Agriculturii, alimentul sărbătorit.

Istoria cartofului

- Reclamă -

Cartoful a ajuns în Europa în secolul al XVI-lea și a fost folosit inițial în scopuri ornamentale, dar nu ca un aliment. Oamenii au considerat inițial că cartoful este otrăvitor pentru om, însă sărăcia a convins oamenii să încerce alimentul.

În 1565, regele Filip al II-lea al Spaniei i-a trimis o ladă de cartofi lui Papa Pius al IV-lea, pentru a face o aluzie la asemănarea dintre papa și papas.

 

 

 

 

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.