Fermă de porci din Buzău cu pestă porcină africană

0
- Reclamă -

La o fermă de porci din Buzău a fost declarat focar de pestă porcină africană de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, sâmbătă, 1 iunie. Mii de porci urmează să fie asanați, iar ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru a stabili de unde au fost infectate animalele.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Buzău, medicii veterinari au confirmat focarul de pestă porcină în data de 1 iunie, fiind impuse de urgenţă măsuri şi restricţii.

„Este un caz de pestă porcină africană confirmat la un agent economic de pe raza judeţului Buzău. Confirmarea s-a făcut în data de 1 iunie, s-au demarat toate acţiunile necesare, au fost impuse restricţii, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Vorbim despre 2.981 de capete porc gras. Focarul va fi asanat în totalitate”, a declarat, pentru AGERPRES, specialist în cadrul DSVSA, Mirabela Cadar.

Vezi și 11 focare de pestă porcină africană active în România

Specialiştii DSVSA vor urma să stabilească vectorul de transmitere al virusului pestei porcine africane şi contextul în care a afectat efectivul de aproape 3.000 de animale.

Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu şi alimente, afectând toţi porcii domestici şi sălbatici.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.