11 focare de pestă porcină africană active în România

3
- Reclamă -

În România sunt active, în 17 mai, de 11 focare de pestă porcină africană (PPA), arată datele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), publicate miercuri.

Potrivit sursei citate, focarele sunt active la nivelul gospodăriilor populaţiei. În ultima săptămână au fost stinse şase focare pestă porcină africană (PPA).

Datele ANSVSA relevă faptul că, din 2017 şi până în prezent, au fost stinse 6.003 de focare de pestă porcină africană.

Vezi și 20.000 de porci sacrificați într-un nou focar de pestă porcină din Timiş

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 7.214 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

- Reclamă -
- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] În România sunt active, în 17 mai, de 11 focare de pestă porcină africană (PPA), arată datele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), publicate miercuri. Potrivit sursei citate, focarele sunt active la nivelul gospodăriilor populaţiei. În ultima săptămână au fost stinse şase… Cititi mai multe aici: 11 focare de pestă porcină africană active în România […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.