Ziua Mondială a Apei

1
- Reclamă -

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administraţia Naţională „Apele Române” şi S.C. Apa Nova S.A. organizează în zilele de 22 şi 23 martie proiectul „Aqua Viva”, prilejuit de Ziua Mondială a Apei.

 

Tematica evenimentului o reprezintă conştientizarea importanţei protejării apei ca element fundamental al vieţii, esenţial în dezvoltarea durabilă a habitatelor naturale şi urbane în contextul biodiversităţii.

Misiunea Direcţiei de Mediu implică iniţierea şi promovarea de acţiuni/campanii de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa problematicii de mediu.

În deschiderea evenimentului vor vorbi dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Oana Ristea, şefa Laboratorului de Calitate din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, şefa Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”- Apele Romane Buzau-Ialomita şi coordonatoarea din partea României a proiectului ProtectStreams4Sea.

Sub sloganul „Adu un PETşte ca să vezi un PEŞTE”, în această zi, accesul vizitatorilor în expoziţia permanentă a Muzeului va fi gratuit la schimb cu un ambalaj/recipient de tip PET.

- Reclamă -

Totodată, în data de 23 martie este asigurat accesul unor grupuri de elevi şi cadre didactice în incinta Uzinei de Tratare şi Producţie a Apei Potabile „Roşu” prin grija Societăţii Apa Nova S.A. şi la laboratoarele de calitate a apelor ce aparţin de Administraţia Naţională „Apele Române”.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este depozitarul unui bogat material legat de fauna României şi cea mondială. Instituţia rămâne fidelă misiunii de popularizare a cunoştinţelor de specialitate şi de informare a publicului privind problemele actuale legate de protecţia mediului şi conservarea habitatelor.

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 15,1% în ianuarie 2023 / Alimentele s-au scumpit cu 22,47%

Uzina de Tratare şi Producţie a Apei Potabile „Roşu” este una dintre cele mai importante staţii de tratare a apei, aceasta furnizând oraşului Bucureşti peste 150.000 m3 de apă, iar capacitatea sa maximă poate ajunge până la 520.000 m3/zi, în caz de necesitate.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administraţia Naţională „Apele Române” şi S.C. Apa Nova S.A. organizează în zilele de 22 şi 23 martie proiectul „Aqua Viva”, prilejuit de Ziua Mondială a Apei.… Cititi mai multe aici: Ziua Mondială a Apei […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.