1.200 de lei pe an pentru fiecare scroafă din rasele Bazna și Mangalița

1
porci-mangalita_bazna
- Reclamă -

Crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița vor primi anul acesta sprijin financiar din partea statului, prevede un proiect al Ministerului Agriculturii. Instituția va aloca pentru acest program 1 milion de lei.

Crescătorii de animale spun că ar fi mai sănătoasă carnea de porc din rasele Mangalița și Bazna, deoarece este mai bogată în acizi grași nesaturați, cum ar fi Omega 3, dar și în vitamina D.

Statul vrea să-i încurajeze pe micii fermieri să crească rasele Bazna și Mangalița

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, crescătorii de animale vor primi câte 1.200 de lei pe an pentru fiecare scroafă din rasele Baza și Mangalița, cu condiția să vândă cel opuțin 4 purcei pe an de la fiecare scroafă, la o greutate de cel puțin 8 kilograme.

Citește și Sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița

Pentru a primi ajutorul de minimis, crescătorii trebuie să mențină numărul de scroafe cu care s-au înscris în program până pe 15 decembrie, inclusiv și să dețină exploatații înregistrate și autorizate sanitar-veterinar.

O întreprindere nu poate primi mai mult de 20.000 de euro pe durata a 3 exerciții financiare.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița vor primi anul acesta sprijin financiar din partea statului, prevede un proiect al Ministerului Agriculturii. Instituția va aloca pentru acest program 1 milion de lei. Crescătorii de animale spun că ar fi mai sănătoasă carnea de porc… Cititi mai multe aici: 1.200 de lei pe an pentru fiecare scroafă din rasele Bazna și Mangalița […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.