Program de sprijin pentru cultivarea tomatelor

0
-tomate-spatii-protejate-legume
- Reclamă -

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că până la data de 2 aprilie 2018 au fost primite în total 12.421 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru anul 2018.

Dintre aceștia 11.310 s-au înscris în Ciclul I și restul de 1.111 în Ciclul II.

Dintre solicitanții pentru sprijin în Ciclul I au definitivat plantarea tomatelor în spații protejate un număr de 1037. Din județele Constanța și Ialomița au fost trimise spre piață primele tomate.

Potrivit MADR: ”Reamintim că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern din producția autohtonă. Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.”

Citește și: Dar din dar se face Rai, ajutor pentru un fermier ajuns în mare necaz

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.