Campania ”Alege oaia!”, a intrat în cadrul Cooperativei agricole ”Ţara Mea”

0

Campania ”Alege oaia!”, lansată de Ministerul Agriculturii, a fost cooptată în cadrul Cooperativei agricole ”Ţara Mea”, un parteneriat ce are la bază închiderea lanţului de vânzare şi stabilirea şi respectarea unui circuit bine determinat.

„Pornind de la ideea campaniei naţionale de informare şi promovare a consumului de carne de oaie ‘Alege Oaia!’, promovat de Ministerul Agriculturii, cooperativa ‘Ţara Mea’ a venit în sprijinul crescătorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat care să ducă acest proiect la un alt nivel. Prezentată profesionist în rafturi, ridicată la rang de industrie şi optimizată pe piese în detrimentul bucăţilor mari, oaia poate fi, aşa cum bine a intuit ministrul Petre Daea, un business de succes pentru agricultură românească. Prin această asociere, dacă vor înţelege să lucreze organizat şi împreună, ca într-o singură industrie, crescătorii de ovine nu vor mai fi nevoiţi să exporte, având acces la piaţa de desfacere autohtonă, la consiliere de specialitate, la abatoare şi ambalare de capacitate mare şi, nu în ultimul rând, la un preţ corect pentru produs”, se menţionează în comunicatul Cooperativei ”Ţara Mea”.

Parteneriatul dintre crescătorii de ovine şi Ţara Mea are la bază închiderea lanţului de vânzare şi stabilirea şi respectarea unui circuit bine determinat: crescătorii vând oaia vie, abatorul o taie, apoi se tranşează şi se ambalează, iar Cooperativa ”Ţara Mea” se va asigura că fermierii primesc preţul corect, că promovează corect programul şi că în rafturi va ajunge carne de cea mai bună calitate,

„Acest gen de colaborare naţională va reuşi să păstreze produsele de cea mai bună calitate în ţară, pentru consumatorii români, pe rafturile marilor lanţuri de magazine şi în acelaşi timp va asigura nu numai supravieţuirea, dar şi bunăstarea crescătorilor de ovine. Vrem să atragem familii tinere către acest gen de activitate, să ducă un trai frumos în jurul acestei meserii”, susţine Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Cooperativa agricolă „Ţara mea” activează, în prezent, cu aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producţia şi consumul de produse româneşti, autohtone şi sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, şi pe de altă parte, să susţină o creştere economică sănătoasă atât pentru producătorii români, cât şi pentru economia ţării.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here