2,5 miliarde de euro pentru crescătorii de nurci

1

Danemarca, odată primul exportator mondial de blănuri de nurcă dar care a interzis creşterea nurcilor până în 2022 pentru a lupta împotriva Covid-19, va indemniza această industrie cu până la 19 miliarde de coroane (2,5 miliarde de euro), au anunţat luni autorităţile de la Copenhaga.

 

Acordul „dă crescătorilor şi companiilor conexe o bună posibilitate de a merge înainte. Crescătorii de nurci au întreprins o sarcină majoră pentru sănătatea publică şi binele comun”, a afirmat ministrul danez al Agriculturii, Rasmus Prehn.

Aproximativ 17 milioane de nurci au fost sacrificate în Danemarca începând din noiembrie după ce s-a descoperit că o mutaţie a coronavirusului a fost transmisă între aceste animale şi oameni. Ulterior, la finele lunii decembrie, autorităţile de la Copenhaga au adoptat o lege care interzice creşterea nurcilor până la 1 ianuarie 2022, oferind astfel o bază legală pentru decizia de sacrificare în masă a nurcilor.

Acordul anunţat marţi prevede că o sumă cuprinsă între 10,9 şi 11,9 miliarde de coroane daneze (între 1,46 şi 1,6 miliarde de euro) va fi acordată sub formă de despăgubiri directe miilor de crescători de nurci, pe baza unei evaluări individuale. Alte 5 până la 8,2 miliarde de coroane vor fi alocate activităţilor conexe care au legătură cu creşterea nurcilor precum şi cu demolarea instalaţiilor.

Zeci de cai ținuți legați în frig și fără hrană în zona Techirghiol

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here